Jdi na obsah Jdi na menu
 


20. 11. 2008

Léto na ranči 2009

 

 

Tábora "Léto na ranči 2009" se zúčastnilo celkem 28 osob - 11 dospělých a 17 dětí ve věku od několika měsíců do 11 let. Nové prostředí se nám moc líbilo. Každý den se vozili na koních nejen děti po ranči, ale i rodiče, kteří vyráželi na vyjížďky do krásné šumavské přírody. Hned první den jsme shlédli westernovou show kovboje Jimmyho s koněm Marsem, při které mohly asistovat odvážnější ratolesti např. v roli telátek chytaných do lasa :-) V dalších dnech jsme se byli vykoupat v Běšinách na koupališti, vyrazili jsme dobýt hrad Velhartice, zpívali jsme u táboráků, děti malovaly jako obvykle na trička, vyráběly zvířátka z papírových talířů, navlékaly náhrdelníky, hledaly poklad při denní bojovce pro začátečníky... Maminky si vyrobily ubrouskovou technikou rámeček se zrcátkem a některé zkusily i šperky z korálků. Nakonec jsme si užili pravý kovbojsko-indiánský karneval s vlastnoručně vyrobenými kostýmy a bohatou koňáckou tombolou. Slíbili jsme panu Tomáškovi, že se za rok na ranč určitě vrátíme...

 


 

 

 

Rezeda, občanské sdružení pro aktivní rodičovství

vás zve na

IV. otevřený tábor pro děti od 1 roku do 12 let i jejich rodiče

Letos na novém místě!

 

 „Léto na ranči“

1. - 8. 8. 2009 (So-So)

Westernový ranč Podolí

Kolinec – Podolí, okres Klatovy

Odkaz na mapu

 Obrazek

Co Vás čeká? 
Tradičně aktivní týden pro děti i rodiče na venkově. Děti starší 7 let mohou jet i bez rodičů.

Nově v prostředí westernového ranče v Pošumaví. Více koní! Divočejší příroda! Levnější ubytování v kovbojském stylu – veškeré vybavení fortelně vyrobeno rukama šumavských tesařů! Domácká atmosféra. Jen 90 minut cesty autem z Prahy.

Čeká Vás až 16 koní plemen hafling, hucul, pony, kteří jsou vhodnější pro děti než temperamentní jezdecká plemena. Kromě koní další domácí zvířata v místě: kozy, psi a kočky a nedaleko i chov hovězího dobytka.

Ubytování ve stylových 4 a 5 lůžkových pokojích v hlavní budově Saloonu. Kapacita 32 lůžek. Další ubytování je možné ve srubech. V Saloonu je hlavní společenská  místnost s krbem, která slouží jako jídelna i kovbojský taneční parket.

Pro děti je připraveno hřiště s dřevěnými prolézačkami, přes den občerstvení v kiosku, večer grilování a posezení u táborového ohně.

Pro děti od 2 let vožení s průvodcem po areálu ranče, pro děti od cca 7 let a dospělé vyjížďky do terénu, pro pokročilé i celodenní vandr na Prenet.

Kromě možnosti každodenní jízdy na koni budou zajištěny také: výtvarné činnosti pro děti i rodiče, zpívání s kytarou, táborák, kovbojský karneval, vědomostní i sportovní soutěže, výlety do Klatov (15 km), na hrad Velhartice (7 km), koupaliště v Běšinách (2 km) a spousta dalšího.  Pro "aktivní rodiče" chystáme překvapení...

 

Cena za týdenní pobyt je stanovena takto:

Dospělý: 2000,-

V ceně je zahrnuto: 7 x nocleh, 7 x snídaně, 6 x oběd, materiál na program pro rodiče a režijní náklady. Stravování začíná snídaní po prvním přenocování a končí snídaní v den odjezdu.

Dítě 3 – 12 let s rodičem (rodiči): 1950,- Kč

V ceně je zahrnuto: 7 x nocleh, 7 x snídaně, 6 x oběd (dětská porce), 6 x svezení na koni s doprovodem (cca á 10 min.), materiál na program a odměny, režijní náklady.

Dítě 7 – 12 let bez rodičů: 2690,- Kč

V ceně je zahrnuto: 7 x nocleh, 7 x snídaně, 7 x přesnídávka, 6 x oběd, 6 x svačina, 7 x večeře, pitný režim. Stravování začíná večeří v den příjezdu a končí přesnídávkou v den odjezdu. Cena dále zahrnuje: 5 x svezení na koni s doprovodem (cca á 10 min.), 1 x vyjížďka na koni do přírody (1 hod.), doprava na výlety a vstupné do památkových objektů a na koupaliště, materiál na program a odměny, režijní náklady.

Děti do 2 let včetně: bez nároku na lůžko a stravu samozřejmě zdarma.

 

ObrazekUbytování:

7 nocí ve 4-5 lůžkových pokojích s ložním prádlem. 4 lůžkové pokoje – dvě postele a jedna palanda, 5 lůžkové pokoje – jedna postel a dvě palandy (viz foto). Počítejte tedy v některých případech se společným ubytováním dvou maminek na jednom pokoji! Sociální zařízení je společné na patře.

 


Stravování dětí s rodiči:

-Snídaně v ceně: švédský stůl v Saloonu.

-Obědy v ceně: budou řešeny hromandým dovozem jídel z nedaleké kvalitní restaurace v Eurocampu Běšiny, polévka + výběr ze tří jídel.

-Večeře (individuálně): při pěkném počasí grilování, steaky na kameni a další dobroty připravované venku na ohni; pokud bude pršet – možný dovoz jídel na objednávku z pizzerie.

Stravování dětí bez rodičů:

5 x denně, pro snídaně a obědy platí to, co pro rodiny; navíc večeře a 2 svačiny, pitný režim. Obrazek


Koně:

Pro skupinové vožení dětí bude zarezervována hodina každý den, vyjížďky pro starší děti dospělé si každý objednává a platí individuálně na místě. Děti bez rodičů mají jednu vyjížďku v ceně.

 


Přihlášky: 

Přihláška pro děti s rodiči 

Přihláška pro děti bez rodičů

 

Přihlášky si prosím stáhněte a vyplněné zašlete mailem na naší adresu os.rezeda@volny.cz .
Děti, které budou mít na táboře svoje rodiče, nepotřebují žádné další dokumenty. Prosíme však všechny účastníky (včetně rodičů) o vyplnění prohlášení o bezinfekčnosti, podepsané v den odjezdu na tábor z důvodu ochrany zdraví ostatních. 
Děti starší 7 let mohou jet i bez rodičů jako na každý jiný tábor, je pro ně připravena speciální závazná přihláška, před odjezdem rodiče doloží další nezbytné podklady (posudek dětského lékaře o zdravotní způsobilosti dítěte, prohlášení o bezinfekčnosti, kopii kartičky pojištěnce atd.), bude včas upřesněno.

 

Kontakt:

REZEDA – občanské sdružení pro aktivní rodičovství

Bc. Kristýna Hulová, DiS. os.rezeda@volny.cz, mobil: 602 171 077, www: rezeda.estranky.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Léto na ranči 2009