Jdi na obsah Jdi na menu
 


21. 2. 2010

Léto na ranči 2010


Rezeda, občanské sdružení pro aktivní rodičovství 

a taneční oddíl Róisín

vás zvou na

  

„Léto na ranči 2010“

14. - 21. srpna 

 5. otevřený tábor pro děti od 1 roku do 15 let i jejich rodiče 
Podolí - Kolinec, okres Klatovy

Odkaz na mapu

 

Obrazek

 

Co Vás čeká?

Tradičně aktivní týden pro děti i rodiče na venkově v prostředí westernového ranče v Pošumaví 15 km jižně od Klatov. Domácí atmosféra.

Děti starší 6 let mohou jet i bez rodičů, je pro ně připravena novinka: celotáborová hra s výukou irského tance. 


Čeká Vás 20 koní plemen hafling, norik, hucul, pony, kteří jsou vhodnější pro děti než temperamentní jezdecká plemena. Kromě koní další domácí zvířata v místě: kozy, psi a kočky a nedaleko i chov hovězího dobytka. Pro děti je k dispozici hřiště s dřevěnými prolézačkami, přes den občerstvení v kiosku, večer grilování a posezení u táborového ohně.

 Obrazek

 

Ubytování ve stylových 4 a 5 lůžkových pokojích v hlavní budově Saloonu nebo ve dvou samostatných chatičkách pro 8 osob s vlastním sociálním zařízením. Celková kapacita ranče je 60 lůžek. Další ubytování je možné ve srubech. V Saloonu je hlavní společenská  místnost s krbem, která slouží jako jídelna i kovbojský taneční parket.

 

 Obrazek

Kromě možnosti každodenní jízdy na koni – pro děti od 2 let vožení s průvodcem po areálu ranče, pro děti od cca 7 let a dospělé vyjížďky do terénu; budou zajištěny také výtvarné činnosti pro děti i rodiče, westernová show kovboje Jimmyho s koněm Marsem, zpívání s kytarou, táborák, kovbojský karneval, vědomostní i sportovní soutěže, výlety do Klatov (15 km), na hrad Velhartice (7 km), koupaliště v Běšinách (2 km), pohádková chalupa Mlázovy (6 km) a spousta dalšího. 

  

Cena:

Dospělý plná penze: 2700,-

V ceně je zahrnuto: 7 x nocleh, 7 x snídaně, oběd, večeře, materiál na program pro rodiče a režijní náklady.

Dospělý, polopenze: 2175,-

V ceně je zahrnuto: 7 x nocleh, 7 x snídaně, oběd, materiál na program pro rodiče a režijní náklady.

Dítě 3 – 6 let s rodičem (rodiči), plná penze: 2450,- Kč

V ceně je zahrnuto: 7 x nocleh, 7 x snídaně (dětská porce), přesnídávka, oběd (dětská porce), svačina, večeře (dětská porce), pitný režim, vození na koni po ranči, materiál na program a odměny, režijní náklady.

Dítě 3 – 6 let s rodičem (rodiči), polopenze: 2100,- Kč

V ceně je zahrnuto: 7 x nocleh, 7 x snídaně (dětská porce), přesnídávka, oběd (dětská porce), svačina, pitný režim, vození na koni po ranči, materiál na program a odměny, režijní náklady.

Dítě 6 – 15 let s rodičem (rodiči), plná penze: 2940,- Kč

V ceně je zahrnuto: 7 x nocleh, 7 x snídaně, přesnídávka, oběd (dětská porce), svačina, večeře (dětská porce), pitný režim. Dále celotáborová hra s irským tancem, vození na koni po ranči, materiál na program a odměny, režijní náklady.

Dítě 6 – 15 let s rodičem (rodiči), polopenze: 2590,- Kč

V ceně je zahrnuto: 7 x nocleh, 7 x snídaně, přesnídávka, oběd (dětská porce), svačina, pitný režim. Dále celotáborová hra s irským tancem, vození na koni po ranči, materiál na program a odměny, režijní náklady.

Dítě 6 – 15 let bez rodičů, plná penze: 3200,- Kč

V ceně je zahrnuto: doprava vlakem z Prahy a zpět, 7 x nocleh, snídaně, přesnídávka, oběd (dětská porce), svačina, večeře (dětská porce), pitný režim. Dále celotáborová hra s irským tancem, vození na koni po ranči, doprava na výlety a vstupné do památkových objektů a na koupaliště, materiál na program a odměny, režijní náklady.

Děti do 2 let včetně: bez nároku na lůžko a stravu samozřejmě zdarma.

 

Doprava:

Děti starší 6 let pojedou hromadně vlakem z Prahy za doprovodu vedoucích. U rodin s dětmi se předpokládá individuální doprava autem, před rančem je možnost parkování. Pokud budete chtít jet se skupinou z Prahy vlakem,  cena se zvyšuje o 260,- Kč na osobu.  

 

Ubytování:

7 nocí ve 4-5 lůžkových pokojích nebo chatkách s ložním prádlem. 4 lůžkové pokoje – dvě postele a jedna palanda, 5 lůžkové pokoje – jedna postel a dvě palandy. Sociální zařízení společné na patře. Chatka 8 lůžek s vlastním sociálním zařízením. Počítejte tedy v některých případech se společným ubytováním dvou maminek na jednom pokoji.

  Obrazek

Stravování:

Začíná obědem a končí přesnídávkou na cestu.

Snídaně formou švédského stolu v Saloonu.

Plná penze: Obědy i večeře budou řešeny hromadným dovozem jídel z nedaleké kvalitní restaurace v Eurocampu Běšiny. Děti navíc dostanou přesnídávku a svačinu (ovoce, mléčný výrobek, pečivo)a budou mít zajištěn pitný režim (ovocný čaj nebo voda se šťávou) po celý den.

Polopenze:  večeře individuálně; možnost grilování, steaky na kameni a další dobroty připravované venku na ohni; pokud bude pršet – možný dovoz jídel na objednávku.

Jídelníček na celý týden bude sestaven předem s ohledem na nutriční požadavky pro stravování dětí.

 

Koně:

Skupinové vožení dětí s průvodcem bude možné denně a to vždy po návratu koní z vyjížďky, každé dítě cca 2-3  kolečka po areálu ranče.

Starší děti a dospělí mohou vyjet s koňmi i do terénu. Vyjížďky si každý platí individuálně na místě. Cena vyjížďky krokem na 1 hodinu je 200 Kč, lze dohodnout i rychlejší a delší trasy. Děti bez rodičů mají zajištěný kvalifikovaný dozor po celý den včetně vyjížděk.

Obrazek

Celotáborová náplň pro rodiče s dětmi do 6 let:
Výtvarné dílničky pro děti i maminky, vožení dětí na koni po ranči, zpívání s  kytarou, hry v přírodě, výlety, karneval. Program je otevřený i Vašim návrhům a nápadům ...

Celotáborová náplň pro děti od 6 let:
Etapová hra s námětem příjezdu Irů na divoký západ, seznámení s irským tancem, tábornické dovednosti, vědomostní soutěže, zpívání u táboráků, hry v přírodě, výtvarničení, výlety, koupání, vožení na koni po ranči. Možnost vyjížděk na koni do přírody (není v ceně programu).

 

Obrazek

Program zajišťují 4 kvalifikované vedoucí: Kateřina Bartošová (hlavní vedoucí dětí, tanec), Kristýna Hulová (hlavní vedoucí pro rodiny, zdravotník), Anna Stiborová (tanec) a Iveta Koníčková (pedagog). 

Přihlášky: 
Formulář přihlášek  je ke stažení zde, vyplněný jej zašlete obratem mailem na os.rezeda@volny.cz. Kontaktní tel: Kristýna - 602 171 077, Katka - 733 387 625

Přihláška pro rodiny 

Přihláška pro děti 6-15 bez rodičů