Jdi na obsah Jdi na menu
 


13. 11. 2011

Léto na ranči 2012

Rezeda, občanské sdružení pro aktivní rodičovství

a taneční oddíl Róisín

vás zvou na

„Léto na ranči 2012“

4. - 11. a 11. - 18. srpna 2012



7. tábor pro děti od 7 do 15 let


Odkaz na mapu

Podolí - Kolinec, okres Klatovy

O prázdninách chystáme dva turnusy letního tábora na ranči:

I. 4.-11. srpna 2012

II.  11.-18. srpna 2012

Možnost zúčastnit se jednoho nebo obou turnusů. Kapacita turnusu je 25 dětí.
 Zaměření tábora: taneční, výtvarné, hudební + koně.
 Základní cena za týden 3500 Kč na dítě od 7 do 15 let, výuka koňáckých dovedností (vyjížďky a péče o koně) za příplatek 1000 Kč.
 Program tábora: celotáborová hra, výtvarné činnosti s Ivetou, pro členy tanečního oddílu Roisín tréninky irského tance s Katkou, pro ostatní děti country tance a sportovní aktivity s Janou, zpívání při kytaře s Ivetou a Kristýnou. Výlet na některý z pošumavských hradů (Švihov, Rabí).
 Ubytování v 4-5 lůžkových pokojích saloonu. Stravování zajištěno dovozem jídel z restaurace dle dohodnutého jídelníčku. Doprava vlakem po trase Praha, Plzeň a Klatovy pro děti zajištěna. 

 POZOR LETOS Z ORGANIZAČNÍCH  A KAPACITNÍCH DŮVODŮ POŘÁDÁME TÁBOR POUZE PRO DĚTI OD 7 LET - BEZ RODIČŮ, NEBOŤ SOUČASNĚ SE V MÍSTĚ KONÁ JINÁ OBDOBNÁ AKCE.

Tábor se koná na venkově v prostředí westernového ranče v Pošumaví 15 km jižně od Klatov. Pro děti je připraven program pod vedením zkušených vedoucích a pedagogů.

Na ranči je téměř 30 koní (včetně letošních i loňských hříbátek) plemen hafling, norik, hucul a pony, kteří jsou vhodnější pro děti a rekreační ježdění než temperamentní jezdecká plemena. Uvidíte i několik pravých kovbojských koní plemen american quarter horse, american paint horse či appaloosa. Jezdí se samozřejmě ve westernovém stylu. Kromě koní další domácí zvířata v místě: kozy, psi, králíci a kočky. Pro děti je k dispozici hřiště s dřevěnými prolézačkami, přes den občerstvení v kiosku (limonády, sušenky apod.), večer možné posezení u táborového ohně.

Ubytování ve stylových 4 a 5 lůžkových pokojích v hlavní dvoupodlažní budově Saloonu, společné sociální zařízení na každém patře. V Saloonu je hlavní společenská  místnost s krbem, která slouží jako jídelna i taneční parket.

Program se bude skládat převážně z tancování, sportovních her, vycházek, výtvarných činností, zpívání s kytarou a volitelně bude doplněn praktickou výukou koňácké abecedy.

a) Děti, které tančí irský tanec, budou mít denně taneční trénink pod vedením tanečnice Katky Bartošové.

b) Děti, které se s irským tancem ještě nesetkaly, se budou věnovat krokově méně náročným country tancům a sportovním hrám pod vedením tanečnice Jany Kotousové.

Všechny děti, které se předem přihlásí, budou mít  jednou denně výuku péče o koně a základních jezdeckých dovedností pod vedením rančerky Petry Tomáškové (za jednotný příplatek k základní ceně tábora). Děti si budou samy sedlat a uzdit koně, pečovat o jejich srst i kopyta, pak vyrazí na hodinovou vyjížďku do terénu nebo se budou učit základům westernového ježdění v areálu ranče. Výuka bude probíhat každý den vyjma dne, kdy  bude celodenní výlet. Vždy se pojede ve skupině v doprovodu průvodce z ranče a jedné z vedoucích. Pro děti je na koně povinná helma (stačí cyklistická).

Na závěr každého turnusu tábora uspořádáme country bál, kde budou děti moci předvést všechny své taneční dovednosti.

 

Cena:

Děti 7 – 15 let bez rodičů: 3500,- Kč jeden turnus, 6700,- Kč oba turnusy.

V ceně je zahrnuto: doprava vlakem z Prahy a zpět, při vlastní dopravě se cena snižuje o 300,- Kč, 7 noclehů na pevném lůžku, strava 5 x denně, pitný režim. Dále doprava na výlety a vstupné do památkových objektů, případně na koupaliště, materiál na program a odměny, režijní náklady.

Doprava:

Děti  pojedou hromadně vlakem z Prahy za doprovodu vedoucích. Příjezd na ranč v sobotu cca v 15:00 hodin, odjezd následující sobotu cca v 10:00 hodin. Je možná individuální doprava autem, před rančem je možnost parkování. Pokud přijedete individuálně vlakem, zajistíme bezplatný odvoz z nádraží Malonice (2 km od ranče).

Stravování:

Začíná večeří v den příjezdu a končí balíčkem na cestu. Snídaně formou švédského stolu v Saloonu. Obědy i večeře budou řešeny hromadným dovozem jídel ve várnicích z nedaleké kvalitní restaurace. Děti navíc dostanou přesnídávku a svačinu (ovoce, mléčný výrobek, pečivo) a budou mít zajištěn pitný režim (ovocný čaj nebo voda se šťávou) po celý den.

Jídelníček na celý týden bude sestaven předem s ohledem na nutriční požadavky pro stravování dětí.

Program zajišťují  vedoucí ve spolupráci s dobrovolníky z řad rodičů:

Kristýna Hulová bude opět akci koordinovat coby vedoucí, zásobovač a zdravotnice v jedné osobě.

Kateřina Bartošová je hlavní vedoucí dětí, povede tréninky s prvky irského tance.

Iveta Koníčková, pedagog 1. stupně ZŠ, povede výtvarné a hudební činnosti.

Jana Kotousová, vedoucí pro děti, specializuje se na country tanec a další pohybové a sportovní aktivity. 

 

Přihlášky a další dokumenty:

Informace pro rodiče

Posudek_o_zdravotni_zpusobilosti.pdf

Přihláška Léto na ranči 2012

Seznam doporučeného vybavení

Souhlas s ošetřením dítěte

Účastnický list bezinfekčnost

Kontakt:

os.rezeda@volny.cz. tel: Kristýna Hulová – 606 676 933, Katka Bartošová - 733 387 625