Jdi na obsah Jdi na menu
 


15. 7. 2007

Prázdniny na Ohradě 2007

Obrazek

 

Letní tábor "Prázdniny na Ohradě 2007" hostil celkem rekordních 43 účastníků, z toho 15 dospělých a 28 dětí ve věku od 5 měsíců do 11 let. Někteří s námi jeli už po několikáté, ale poznali jsme i nové kamarády. Tolik lidí, to už dá dohromady spoustu nápadů; program jsme měli na týden tak nabitý, že by vystačil nejméně na dvojnásobný pobyt. A co jsme všechno dělali? Kromě každodenního ježdění na koních a koupání:

- v pondělí jsme se vydali na Boskovický hrad, abychom osvobodili boskovické měšťany ze zakletí černokněžníkem Boskomorem, po cestě jsme získávali jména pohádkových pomocníků. Na hradě nás čekali dvorní pištci se sladkou odměnou. Každé dítě dostalo krásnou dřevěnou placku s koníčkem, kterou připravila Míša s manželem. Za každý den dostávaly pak děti barevnou nitku, kterou si dřevěné kolečko zdobily.

 - v úterý si děti zacvičily s Markétou, vyráběli jsme rámečky na obrázky ze špachtlí a zdobili květináče technikou decoupage, výlet do Vyškova jsme kvůli horku odložili na pátek.

- ve středu proběhla báječná přírodovědná soutěž s Míšou a malování na trička,

- ve čtvrtek jsme se hromadně vypravili do Sloupsko-Šošůvských jeskyní, kde jsme se alespoň trochu zchladili z tropických veder, která panují celý týden, k večeru jsme měli karneval s tombolou,

- v pátek jsme se jeli podívat až do Vyškova do Dinoparku a zoo, i když horko neustalo. Večer jsme si udělali táborák s udílením diplomů a cen za statečnost (děkujeme Olině a Českomoravské stavební spořitelně za pěkné ceny pro děti).

- v sobotu jsme se rozloučili a vydali na zpáteční cestu domů.
_______________________________________________________________

 

letní tábor pro maminky (i tatínky) s dětmi

„Prázdniny na Ohradě“

15.-21. 7. 2007 (Ne-So)

Agrocentrum OHRADA

                                                         Vísky u Letovic, okres Blansko

 

Co vás čeká?

Týden na farmě s koňmi a dalšími domácími zvířaty v malebné moravské vísce. Ubytování ve vkusně vybavených pokojích s vlastním sociálním zařízením, jídelna pro ubytované a stylová restaurace s barem, krytý bazén, vířivka, sauna a masáže, PC s internetem, hrací koutek pro děti v salonku, ale hlavně: koně – vodění na jízdárně pro děti od 2 let, výuka jízdy pro děti od 6 let a pro dospělé, vyjížďky do terénu, krytá jízdárna v případě nepříznivého počasí.

 

Program:

kromě možnosti každodenní jízdy na koni také:

výtvarné činnosti pro děti i rodiče,

zpívání s kytarou,

táborák,

soutěže,

karneval,

všelijaké koniny,

výlety do Boskovic, Rájce nad Svitavou a do Moravského krasu (Sloupsko-Šošůvské jeskyně)

a cokoliv dalšího, co si vymyslíme a připravíme

 

Cena za týdenní pobyt:

6 nocí (neděle – sobota)      s polopenzí             

dospělý                            3200 Kč                   

dítě do 10 let                     2400       

Podrobnější ceník na webu: www.ohrada.cz

        

Další informace:

V obci je obchod, pošta, kostel, autobusová zastávka. Vísky leží na spojnici Boskovice-Letovice, na každou stranu cca 7 km. Doprava z Prahy i Brna vlakem do Letovic, ale autobus o víkendu nejezdí, takže na posledních pár kilometrů prosím motorizované účastníky o svoz nemotorizovaných.